Friday, November 11, 2016

=================
Bukan Sekadar Sirap
=================

Selalu pi kenduri kahwin mesti ada air sirap kan? Tak sah kenduri takde air sirap. Yelah sirap yang paling murah dan senang bancuh.
Time raya pun macam tu juga.

Warnanya yang merah menggoda tekak kita untuk minum.
.

"Sirap Ajaib"

Pernah dengar sirap ajaib? Macam pernah dengar? Tapi tak semua pernah rasa sirap ajaib ni.
.

Sirap ni memang takdelah nak jumpa kat kenduri kahwin dan majlis yang kita pergi. Bertuahla kalau ada orang yang sudi nak hidangkan sirap ni.
.

Sebab APA ek? Sebab sirap ni harga dia mahal wei. Kalau dah beli nak minum pun rasa sayang, takut habis.
.

Tapi ada juga yang terpaksa minum sirap ni sebab dia tau ini bukan sirap biasa. Dia tahu manfaat disebalik nilai sebotol sirap ajaib ni.
.

Ramai juga yang dah minum sirap ni.

Pesakit stroke minum sirap dah boleh jalan semula.
.

Pesakit buah pinggang dah sihat x perlu buat dialilis lagi lepas konsisten minum sirap ajaib.
.

Orang ada darah tinggi & kolesterol tinggi, bacaan kembali normal asbab minum sirap ajaib.
.

Pasangan xde zuriat, ikthiar minum sirap ajaib alhamdulillah dah dapat anak.
.

Perokok tegar berjaya berhenti merokok dengan sirap ni jugak.
.

Kanser SLE, breast, kanser paru-paru pun ramai dah minum sirap ni dah sembuh sepenuhnya.
.

Pendek kata ramai pesakit kanser & pesakit kronik telah sihat semula lepas minum sirap ajaib ni..
.

Nak awet muda 25 tahun lebih muda dari USIA sebenar pun boleh minum sirap ajaib ni.
.

Sirap ni memang bukan sirap biasa. Sirap ni satu-satunya suplemen yang berjaya menembusi DNA manusia.
.

Sirap ni terhasil daripada 4 bahan utama ramuan semulajadi yang terbaik.
.

Sirap ajaib ni telah dipatenkan. Walaupun harga sirap ni mahal, tapi dah lebih 2 Juta botol sirap ajaib ni terjual.
.

Saya sendiri minum sirap ni. Kalau lupa minum memang teringat2 je. Rasa tak lengkap hidup kalau x minum. Bukan ketagih, tapi saya tahu kalau minum sirap ni banyak manfaat yang saya boleh dapat antaranya, sirap ni bantu mencegah kanser, merepair semua sel-sel tubuh kita yang rosak, mengurangkan risiko dapat sakit kronik. Pendek kata sirap ni bantu jaga kesihatan kita secara menyeluruh.
.

Sediakan payung sebelum hujan. Kita hanya ikhtiar. Cegah lebih baik dari merawat! Wajib bagi kita jaga kesihatan yang Allah suruh jaga. Jika datang penyakit itu hanya ujian tanda Allah sayang.
.

Nak jaga kesihatan dan bantu orang yang mengalami kanser dan sakit kronik bolehlah ikhtiar dengan sirap ajaib ni.
.

jangan putus asa untuk ikhtiar..cubalah sebotol sirap ajaib hari ini.
.

Wassap "Sirap Ajaib" ke 012-9760024

#superdadTEAM
#MasterOfSirapAjaib
#sirapajaib

Wednesday, July 13, 2016

Penggemar Kambing GOLEK?

yang ni sebelum di GOLEK :)




Salam semua ;) 

Rugila siapa yang tak makan kambing tu..tambah-tambah lagi kalau kambing golek. Kalau bulan puasa je orang mesti cari buffet buka puasa yang ada sediakan kambing golek kan? Saya ni penggemar makan kambing sejati tak kirala masak apapun saya bedal..hehehe..

Kambing golek memang sedap kena pulak dengan resepi rahsia yang menjadikan kambing golek tu jadi lagi sedap. Memang makan tak ingat dunia la jawabnya!

Saya di sini dari syarikat Cattaleya Rich Empire menyediakan perkhidmatan kambing golek yang dipanggang dengan resepi rahsia yang membuatkan anda terkenang-kenang sampai bila-bila. Kami juga menyediakan perkhidmatan Aqiqah Kambing Golek atau pilihan 5 jenis masakan yang terbaik dan termurah di pasaran.


Hubungi kami Whatsapp 012-9760024 untuk info dan pertanyaan lanjut.

Like Facebook Page kami di https://www.facebook.com/PakarKambingGolekMalaysia






Thursday, February 4, 2016

"20 TAHUN JADI HANTU ROKOK, KINI DAH BERHENTI SELAMANYA"

Tiap-tiap tahun azam kata nak berhenti, cuba hisap rokok letrik, vape, ambik nikotin, jumpa pulak dengan pakar di klinik berhenti merokok tapi tahan sebulan dua je. Akhirnya gagal juga.

Alhamdulillah sehinggalah saya mencuba produk kesihatan Vivix dari Shaklee.

Pada asalnya isteri saya beri hanya untuk perbaiki tahap kesihatan saya, tapi saya dapat kesan positif yang lain juga. Ketagihan terhadap nikotin dan rokok hilang! Dan saya merokok rasa sangat tidak sedap.

Kini, sudah hampir 3 TAHUN lebih saya BERHENTI MEROKOK dan 100% BEBAS dari tabiat merokok. Saya sangat gembira sebab saya dapat penuhi IMPIAN ISTERI saya dan bebas dari asap rokok umpama saya berada di dunia yang baru dan LEBIH SIHAT. Alhamdulillah, tq wife dan tq Vivix aka #supertonik dari Shaklee.

-En Huzair, Pontian, Johor-



"NAK SUAMI STOP MEROKOK JUGA?"

Inilah masanya Vivix satu-satunya penawar yang paling berkesan untuk berhenti merokok. Ianya menjadi terapi yg mujarab.
Dibandingkan dengan alternatif yang lain hanya sekadar pengganti nikotin.

Kesan POSITIF Vivix dapat dilihat SEAWAL 3 HARI. Dan yang paling penting tiada withdrawal simptom.

=======================================
NAK BERHENTI MEROKOK SEAWAL 3 HARI?
=======================================

Memperkenalkan..

Supertonik Vivix atau lebih glamor dengan nama "TONIK AJAIB"
ianya dicipta dari ramuan ajaib yang tinggi dengan ANTIOKSIDA dan 10X GANDA berkuasa dari resveratrol.

Nak tahu lebih lanjut pasal Viivix klik bawah.
➡http://bit.ly/KeajaibanVivixShaklee

Dah banyak testimonials yang dikongsikan tentang kejayaan berhenti merokok dengan Vivix.

Boleh lihat testimoni klik link kat bawah.
➡http://bit.ly/TestimoniStopSmoking

=======================================
BAGAIMANA VIVIX HILANGKAN KETAGIHAN MEROKOK ?
=======================================

1. Vivix men-detox-kan nikotin dari dalam darah, organ, otak, etc. Bila nikotin dah takde, rasa ketagih nak nikotin pun hilang.

2. Orang merokok merasakan satu 'feeling' bila dia hisap rokok. Sebab tu bila dia berhenti hisap rokok, otak dia rasa lain macam dan memanggil-manggil untuk dia hisap rokok bagi mendapatkan semula 'feeling' tu. Vivix boleh memberikan 'feeling' tu, jadi bila dia minum Vivix, dia tak rasa terpanggil nak merokok.

3. Vivix mengurangkan simptom withdrawal bila berhenti merokok. Simptom withdarawal ni teruk juga. Sebab tu ramai orang yang berhenti merokok tiba-tiba, dia kena macam-macam penyakit. senang cakap, badan 'terkejut' dgn keadaan yang dia tak biasa (takde sumber nikotin).

Insya-Allah dengan Vivix boleh redakan kejutan tu..

Dah lebih 2 JUTA BOTOL TERJUAL sejak diperkenalkan pada tahun 2008. Dan ia bukan takat dapat berhenti rokok je tapi masalah penyakit kronik yang lain dapat di bantu anda boleh lihat testimoni pesakit kronik yang lain klik link di bawah;

➡ http://bit.ly/TestimoniPesakitKanser
➡ http://bit.ly/PesakitStroke
➡ http://bit.ly/TestimoniSupertonikKencingManis
➡ http://bit.ly/PesakitBuahPinggang

Jangan risau ianya selamat dimakan hanya minum satu sudu kecil sehari.

✔ 100% HALAL
✔ LULUS KKM
✔ SELAMAT DAN SEMULAJADI

============================
BERMINAT NAK ORDER?
============================

Harga sebotol RM 475 tahan untuk 2 bulan, biasanya TAK HABIS sebotol pun dah boleh berhenti merokok selamanya

Jika beli terus secara online guna DEBIT/KREDIT CARD  dapat Harga sebotol RM503.50 termasuk GST dan tambah kos penghantaran RM10.60

Nak beli online klik sini ➝http://bit.ly/BeliVivixSekarang

"BERITA BAIK UNTUK BULAN FEBRUARI NI SAHAJA."

Syarikat buat promosi beli 2 botol dapat DISKAUN 10% dengan harga RM766 SAHAJA. Dan secara automatik anda dapat.

➡ FREE MEMBERSHIP SEUMUR HIDUP (bernilai RM69)
➡ FREE POSTAGE
➡ CASH REBATE RM 38

Memang JIMAT lebih RM 300 daripada beli sebotol je. Jadi pakat kongsi dengan kawan-kawan ye untuk lebih jimat.

NAK ORDER SEKARANG SILA WASSAP

➡WASSAP "VIVIX" KE 012-9760024
➡WASSAP "VIVIX" KE 012-9760024

Harga memang mahal sebab ni barang berkualiti tapi SAKIT TU LAGI MAHAL KOSNYA.

Duit rokok sekarang pun sebulan dan dekat RM600 KAN?

Jadi nak apa tunggu lagi. Nak order hari ni ke esok?

Segera hubungi saya jangan tunggu lama-lama.

MASA UNTUK BERUBAH! Tunaikan IMPIAN ISTERI & ANAK-ANAK. Kalau dah sakit teruk kita dah terlambat. Siapa lagi nak tanggung family kalau dah sakit.

HEALTH IS WEALTH.

➡WASSAP "VIVIX" KE 012-9760024
➡WASSAP "VIVIX" KE 012-9760024

MOHON SHARE kepada rakan anda yang betul-betul kata nak berhenti merokok tapi tak berjaya. Moga ini dapat membantu mereka dan orang tersayang.

#supertonik

Thursday, June 11, 2015

Wrist Electronic Blood Preasure Monitor Maxtop

Demi kesihatan anda!
Kini anda boleh memeriksa tekanan darah anda di rumah sahaja menggunakan Wrist Electronic Blood Pressure Monitor.
Bukan sahaja mudah untuk digunakan, Wrist Blood Pressure juga boleh diguna di mana-mana sahaja anda berada.
Malah, Maxtop Wrist Electronic Blood Pressure ini sesuai untuk digunakan buat semua peringkat umur!


Spesifikasi:
 
  • Bahan: Plastik
  • Dimensi kotak: 8 x 10.5 x 9.5 cm
  • Kaedah pengukuran : Oscillometric Measurement
  • Paparan bacaan : LCD - Digital
  • Simpanan : 30 bacaan
  • Jenis bateri: 2 bateri 1.5V AAA (tidak termasuk)
  • Saiz pergelangan tangan : 13.5 ke 19.5 cm


Ciri-ciri:
●    Bertindak secara automatik pada pergelangan tangan anda untuk mengukur tahap jantung dan memberikan bacaan tepat setiap masa digunakan
●    Digunakan pada pergelangan tangan untuk memeriksa tekanan darah
●    Skrin LCD yang lebar
●    Boleh menyimpan sehingga 30 memori bacaan
●    Indikator klasifikasi WHO
●    Kecil dan mudah dibawa kemana sahaja


Harga RM120 termasuk penghantaran bagi Semenanjung Malaysia, tambah RM10 untuk Sabah/Sarawak
Berminat Wassap ke 012-9760024

Sunday, March 1, 2015

Kenali Punca Demam Denggi

Demam denggi adalah sejenis penyakit jangkitan virus yang merebak melalui gigitan nyamuk Aedes aegypti yang telah dijangkiti.

Terdapat 4 jenis virus yang boleh menyebabkan demam denggi iaitu DEN 1, DEN 2, DEN 3 dan DEN 4.

bahaya demam denggi


Jangkitan oleh salah satu jenis virus akan memberikan imuniti terhadap virus jenis itu sahaja. Jika individu tinggal di kawasan jangkitan denggi, mereka boleh dijangkiti lebih dari sekali seumur hidupnya.

Untuk makluman anda lebih daripada 100 negara Asia Selatan, Asia Tenggara, Afrika, Amerika Timur Mediteranean dan Pasifik Barat mengalami masalah demam denggi.

Tanda dan Gejala Demam Denggi

  • Muntah dan kurang selera makan.
  • Kebiasaanya demam akan terjadi pada hari ketiga hingga keempat belas selepas digigit oleh nyamuk yang dijangkiti, kebiasaanya di antara 4 hingga 7 hari.
  • Demam yang kuat dan mengejut, sakit kepala yang teruk, sakit pada bahagian belakang mata serta otot-otot sendi.
  • Demam yang kuat suhu mencecah hingga 40 - 41 C dan selalunya akan berlarutan selama 2 hingga 7 hari. Ia boleh menyebabkan serangan sawan terhadap kanak-kanak yang di bawah umur 6 tahun.
  • Ruam merah di kulit boleh terjadi kebiasaanya pada hari ketiga dan keempat selepas demam.

Rawatan Demam Denggi

  • Pesakit hendaklah segera berjumpa dengan doktor kerana tiada ubat yang khusus untuk merawat demam denggi.
  • Banyakkan rehat dan minum air masak secukupnya. Paracetamol boleh diambil untuk menurunkan demam dan mengurangkan kesakitan.
  • Elakkan daripada ubat aspirin bagi kanak-kanak di bawah umur 12 tahun.
  • Mandi jerlum iaitu sentiasa basahkan anggota badan untuk turunkan suhu.

Saranan Oleh Pakar Nutrisi Shaklee. Apa Yang Perlu Kita Buat Jika Diserang Denggi?




Di sini juga saya kongsikan kepada anda  4 Tips Alternatif Penjagaan Pesakit Demam Denggi

1)  Pastikan pesakit minum air masak dalam kuantiti yang banyak sekurang-kurangnya 3 liter sehari.


2)  Reneh sup ketam dan beri kepada pesakit untuk di makan dan pastikan pesakit menghirup sup ketam dalam kuantiti yang perlu.


3)  Jus daun betik sangat berkesan dan dikatakan amat mujarab untuk pesakit demam denggi. Cara membuat jus ini, ambil sedikit daun betik matang tumbuk sehingga lumat dan dapatkan jusnya. Berikan satu teh jus daun betik kepada pesakit. Selain itu boleh juga amalkan jus kiwi, jus pegaga, jus jambu merah dan jus kurma.


4)  Tembikai merah juga sangat disyorkan oleh pesakit denggi. Ia boleh dimakan begitu sahaja atau dibuat jus untu diminum. Tugas utama pengambilan jus adalah untuk menggantikan cecair yang kurang di dalam tubuh dan untuk menyejukkan badan.


Anda boleh perhatikan di sini bahawa rawatan demam denggi memerlukan pengambilan air dalam kuantiti yang banyak. Ada juga yang menggalakkan minum minuman air isotonik tetapi adakah anda tahu bahawa minuman tersebut mengandungi kadar gula yang tinggi dan bergas.

Minuman istonik sesuai untuk yang bersukan kerana gula boleh bertukar kepada tenaga tetapi bagi pesakit demam denggi yang hanya berbaring dan tidak menggunakan tenaga bagaimana pula?


Bagaimana Suplemen Tambahan Shaklee Bantu Pesakit Demam Denggi Meningkatkan Kesihatan?

Pakar Nutrisi Shaklee, Pn. Sarah telah mencadangkan 4 jenis suplemen Shaklee yang boleh diambil oleh pesakit demam denggi bagi membantu meningkatkan semula kesihatan pesakit ke tahap yang lebih baik. Suplemen tersebut adalah :


1. PERFORMANCE DRINK


Performance Drink telah terbukti dengan ujian klinikal yang bertindak seperti minuman isotonik yang bebas karbonat  dan kurang gula.

Performance Drink Shaklee dapat membantu pesakit denggi  mengimbangi kandungan elektrolit dalam tubuh bagi mengelakkan dehidrasi.

Pesakit denggi mengalami demam pada suhu yang sangat tinggi akan menyebabkan kehilangan cecair yang banyak di dalam badan. Dengan pengambilan Performance Drink ini setiap hari ia akan dapat membantu tubuh pesakit daripada kehilangan cecair.




2. NUTRIFERON


Penemuan terhebat dalam bidang immunologi hasil kajian Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954.

Nutriferon bertindak sebagai "immune booster" meningkatkan tahap imunisasi seawal 3 hari dalam tubuh bagi melawan penyakit. Pengambilan Nutriferon sangat disyorkan kepada pesakit denggi.

Nutriferon dipatenkan eksklusif untuk Shaklee ianya tidak dijual di kedai biasa hanya terdapat di Shaklee. Satu-satunye interferon semulajadi didunia, selamat dan berkesan.

Sekiranya anda selalu mengalami masalah seperti demam, sering selesema, alahan, asma dan lemah antibodi atau anda kerap out sation ke luar negara, pengambilan Nutriferon sangat disyorkan bagi meningkatkan imunisasi dan meningkatkan daya tahan melawan penyakit. 



3. VITAMIN C




Fungsi Vitamin C kepada pesakit demam denggi adalah untuk meningkatkan sistem imun dalam tubuh badan pesakit. Sekiranya badan kita mempunyai cukup keperluan Vitamin C setiap hari maka penghasilan sel darah merah dapat dipertingkatkan lagi.

Sel darah merah bertambah dan ia dapat membantu membunuh virus serta mengelakkan daripada terjadinya simptom yang lebih teruk iaitu denggi berdarah.  




4. ESP                                                                                                                                                          


ESP adalah minuman berprotein tinggi. Pesakit denggi sangat memerlukan protein yang dapat memberikan tenaga kepada tubuh pesakit. 

Semasa pesakit mengalami derita demam denggi terlalu banyak vitamin, mineral dan cecair yang hilang dari tubuh badan. Justeru pengambilan ESP dapat membantu pesakit menyimpan semula semua vitamin yang diambil untuk kesihatan tubuh. ESP berfungsi untuk memperbaiki sel dalam tubuh pesakit.

Apabila tubuh anda mempunyai sel yang sihat secara tidak langsung sel tersebut dapat menyerap dengan lebih baik vitamin yang diambil oleh anda.



Mencegah Denggi Lebih Baik Daripada Merawat! Langkah Pencegahan Denggi.

  • Elakkan gigitan nyamuk dengan menggunakan ubat nyamuk atau gunakan kelambu semasa tidur.
  • Elakkan melakukan aktiviti semasa nyamuk aktif menggigit pada waktu 5.30 pagi hingga 8.00 pagi dan 5.30 petang hingga 8.00 malam.
  • Menghapuskan tempat pembiakan nyamuk di dalam dan di sekeliling rumah.

Sama-sama kita bertindak dan bekerjasama dalam memerangi denggi kerana penyakit denggi boleh membawa maut tidak mengenal usia.

Sekiranya anda berminat dengan suplemen Shaklee untuk pesakit denggi anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi terbaik.

Hubungi saya,

Daud Mohamad / Nor Hayati Ramli 
Call / Whatsapp 012 - 9760024
amrjemi@gmail.com

Monday, February 23, 2015

Nak Berniaga Takde Meja, Kalau Ada Pun Yang Besar Tak Muat Masuk Kereta

Meja Mudah Lipat Folding Table

Bismillah

Susahnya bila nak berniaga tiada meja. Kalau ada pun besar. Tak muat nak masuk kereta dengan barang yang banyak lagi.

Alhamdulillah kini anda tak perlu risau lagi.

Saya bantu anda untuk mudahkan perniagaan berjalan lancar dengan Meja Mudah Lipat ni.
Sesuai untuk mereka yang malas nak bawa keluar masuk dan angkut meja bila nak berniaga. Dengan Meja Mudah Lipat ni anda boleh simpan sahaja didalam kereta.

Permintaan untuk meja lipat ni memang menggalakkan sejak saya perkenalkan.
Sekali post di group facebook Terbaik E-Store lebih kurang 1000 orang yang nak Meja Mudah Lipat ni.




Meja Mudah Lipat ni ada 3 size anda boleh pilih nak yang mana bergantung pada perniagaan yang anda jalankan.


Meja Mudah Lipat Size 90cm X 60cm


Size 1 90cm panjang X 60cm lebar sesuai untuk peniaga yang nak display barang tak banyak, bukak kaunter kecil dan boleh juga guna untuk study. Meja size ni paling laku. Saya sendiri guna untuk buka booth jual produk Shaklee saya. Harganya Rm190 termasuk penghantaran.



Meja Mudah Lipat 120cm X 60cm


Meja Mudah Lipat Size 120cm X 60cm Warna Merah

Size 2 120cm panjang X 60cm lebar. Meja yang ni sesuai sangat untuk agen insurans buka kaunter letak 4 kerusi. Kalau nak buat seminar sesuai meja ni. Habis je seminar boleh lipat meja dan simpan semula. Harga untuk meja ni hanya Rm220 sahaja termasuk penghantaran.



Meja Mudah Lipat 180cm X 60cm
Size 3 yang paling besar 180cm panjang X 60cm lebar. Harganya Rm360 sahaja. Selalu ambik meja ni peniaga mempunyai barang yang banyak untuk dipamerkan. Ada akak peniaga kek guna untuk display kek dan letak oven sekali.


Meja Lipat + Kerusi Sekali
TERBARU!! Meja Lipat Berserta 4 Buah Kerusi!

Sebelum ni ada yang bertanya pasal kerusi takde ke beli meja lipat ni? Alhamdulillah kini dan ada set meja lipat bersama 4 buah kerusi. Memang sesuai sangat untuk anda agen insuran, penjual sim kad, penjual pakej umrah, penjual power bank kalau nak guna meja ni senang dan mudah sangat di bawa ke mana. Untuk harga meja ni hanya Rm250.00 sahaja termasuk penghantaran.

Sebab utama peniaga pilih Meja Mudah Lipat ni ialah meja ni ringan dan mudah di bawa ke mana sahaja. Bila bawa nampak macam bawa beg yang cantik. Tak lah berat nak pikul meja.

Ok anda patut pilih meja ni untuk kegunaan perniagaan anda. Jika berminat boleh hubungi saya untuk tempahan. Sementara stok masih ada.

Hubungi saya call/wassap 012 9760024 atau email ke amrjemi@gmail.com

Penghantaran akan dibuat menggunakan pos laju dan tiada COD dibuat.